Resepti | Höögwein

Tätä reseptiä kirjoittaessa tuli taas glögin himo. Se ei ole vain juoma, vaan todellinen tunnelmaa luova kumppani, joka tuo läheiset yhteen. Kuvittele, että kävelet talvella joulumarkkinoilla, kylmä raikas ilma saa posket punastumaan, mutta glögi lämmittää sielua. Lähistöllä soi joulumusiikin äänet ja koko tunnelma on täynnä juhlan rauhaa. Glögi on todella maaginen juoma, joka täyttää hetket erityisellä lämmöllä ja tunnelmalla.
Ainesosat:
1 litra punaviiniä
50 ml rommia
2 appelsiinia
7 neilikka
2 kpl kanelia
1 tähtianista
50 g sokeria
Valmistelu:
Kaada punaviini kattilaan ja laita liedelle. Kuumenna sitä hitaasti pitäen lämpötila alhaisena ja välttäen keittämistä säilyttääksesi viinin maun. Kun viini on tarpeeksi lämmin, lisää kanelitanko, neilikka ja tähtianis. Nämä mausteet antavat juomalle miellyttävän lämpimän maun ja aromaattisen aromin.
Mausteiden lisäämisen jälkeen viipaloi appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne viiniin. Appelsiinin sitrusmainen raikkaus täydentää mausteiden syvyyttä ja tasapainottaa makua. Lisää sitten rommi, joka antaa juomaan täyteläisyyden ja makean nuotin. Lisää myös sokeria, säädä määrä makusi mukaan. Ruskea sokeri tai hunaja lisää syvyyttä ja lievää karamellimakua.
Sekoita kaikki ainekset ja anna juoman kiehua miedolla lämmöllä tunnin ajan. Tällä kertaa mausteet, appelsiinit ja rommi sekoittuvat täydellisesti viiniin luoden täyteläisen ja tasapainoisen maun. Varo, ettet anna viinin kiehua, jotta sen sileys ja alkoholipitoisuus säilyvät. Siivilöi juoma tunnin kuluttua siivilän läpi, poista mausteet ja appelsiiniviipaleet. Kaada sitten viini varovasti kuppeihin. Nyt lämmin ja aromikas juoma on valmis tarjottavaksi ja nautittavaksi.
