Skip to main content

Resepti | Juustokeksejä

Resepti | Juustokeksejä

Ainesosat:

250 g juustoraastetta
150 g voita
150 g jauhoja

Valmistelu:

Sekoita keskenään 250 g juustoraastetta, 150 g pehmeää voita ja 150 g jauhoja tasaiseksi taikinaksi. Kun taikina on tasaista, muotoile siitä pallo, kääri kelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan. Kun taikina on jäähtynyt, ota se jääkaapista ja anna sen pehmetä muutama minuutti, jotta sitä on helpompi käsitellä. Vaivaa taikinaa hieman ja kauli se sitten työtasolla noin 0,8 mm:n paksuiseksi levyksi.

Kun taikina on tasaisen ohutta, voit tehdä piparkakkuleikkureilla hauskoja muotoja tai yksinkertaisesti leikata suikaleita veitsellä. Aseta muotoillut keksit leivinpaperilla vuoratulle pellille jättäen niiden väliin vähän tilaa. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja paista keksejä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja vaaleanruskeita. Ota keksit pois uunista ja anna niiden jäähtyä kokonaan, jotta saat kauniin rapean koostumuksen. Ne sopivat tarjoiluun itsenäisenä välipalana tai eri kastikkeiden kanssa.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan