Resepti | Ranskalainen omenapiirakka
Ruoanlaitto | reseptejä

Omenapiirakoilla on erityinen paikka ranskalaisessa keittiössä, ja niitä valmistetaan usein erilaisissa alueellisissa muunnelmissa. Omenat olivat ja ovat edelleen yksi Ranskan suosituimmista hedelmistä, koska niitä on helppo kasvattaa ja ne sopivat täydellisesti jälkiruokiin, joissa ne tuovat esiin niiden luonnollisen makeuden ja happamuuden.
Ainesosat :
Pohja:
125 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl tomusokeria
1 muna
2 dl jauhoja
ripaus suolaa
Kansi:
ohuita omenaviipaleita (valkoisia kirkkaita), jotta koko kakun pinta voidaan peittää yhdellä kerroksella.
3 munankeltuaista
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmistelu:
Vatkaa ensin pehmeä voi tomusokerin kanssa, kunnes saat kevyen ja ilmavan seoksen. Lisää sitten muna ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää suola veitsen kärjellä ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita kaikki huolellisesti, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi. Jäähdytys helpottaa taikinan käsittelyä ja antaa sille paremman koostumuksen.
Kun taikina on jähmettynyt riittävästi, peitä kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Levitä sitten taikina vuoan pohjalle lusikalla, sillä taikina on pehmeää ja hieman tahmeaa. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle niin, että se peittää koko pinnan. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes se on hieman kullanruskea. Pohjan esipaistaessa valmistele täyte. Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi, mieluiten valkoista hapokasta omenaa, joka korostaa kakkua mehukkuudellaan ja hapokkuudellaan. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri.
Kun kakkupohja on esipaistettu, ota se uunista ja peitä tasaisesti omenaviipaleilla. Omenoiden tulee muodostaa tasainen kerros, joka peittää koko kakun pinnan. Kaada sitten päälle munankeltuaisen ja sokerin seos, josta saa kauniin ja herkullisen täytteen paistettaessa. Paista kakkua 175 asteessa vielä 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti kovettunut ja kullanruskea. Anna kakun jäähtyä hieman, jotta maut sulautuvat ja kakku on helpompi leikata. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä ja nauti tämän kostean ja maukkaan leivonnaisen jokaisesta palasta.
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.