Skip to main content

Resepti | Paistetut munat (bullseyes)

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Paistetut munat (bullseye)

Ensi silmäyksellä reseptissä on vähän komponentteja ja se saattaa tuntua yksinkertaiselta, mutta juuri tämän yksinkertaisuuden kautta aukeaa mahdollisuuksia makujen ja tekstuurien vivahteisiin. Munien keittäminen on yhtä aikaa vaatimatonta ja hienoa – jokainen vaihe on suoritettava tarkasti, jotta lopputulos olisi ihailtava. Oikean rasvan valinta, lämmön hallinta ja mausteiden lisääminen – jokainen näistä on tärkeä askel lopulliseen makuelämykseen.

Ainesosat:

4-5 munaa
1 rkl. rasvainen aine
suolaa
pippuri
sipulirenkaita
juusto

Valmistelu:

Valitse ensin sopiva pannu, joka varmistaa tasaisen lämpenemisen ja estää munan tarttumisen. Kuumenna hieman rasvaa, kuten voita, kirkastettua voita tai öljyä, kattilassa keskilämmöllä. Odota, kunnes rasva on täysin kuumaa, mutta älä anna sen savuaa. On tärkeää, että pannu ja rasva ovat tarpeeksi kuumia, jotta muna alkaa kypsyä heti, mutta ei niin kuumaa, että se ruskistuisi nopeasti.

Pidä munaa tiukasti kädessäsi ja murskaa se varovasti pannulle. Tee tämä niin, että keltuainen pysyy ehjänä ja uppoaa kevyesti pannulle. Kun kananmuna on saavuttanut pannulla, alenna lämpöä hieman, jotta muna kypsyy tasaisesti ja rauhallisesti ilman, että se ruskistuu heti liiallisesta kuumuudesta johtuen.

Katso huolellisesti, kun munanvalkuainen alkaa hieman juokseutua ja muuttua sameaksi. Tämä on hetki, jolloin voit päättää, haluatko jättää keltuaisen kokonaan nestemäiseksi vai antaako sen hyytyä hieman. Jos pidät juoksevasta keltuaisesta, poista muna pannulta heti valkuaisen kovettumisen jälkeen. Jos kuitenkin haluat hieman kiinteämmän keltuaisen, anna sen kypsyä vielä hetki. Ennen tarjoilua mausta muna hienolla suolalla. Halutessasi voit lisätä myös vastajauhettua mustapippuria, joka tuo kananmunan miedon maun. Lisäksi voit ripotella kananmunan päälle hienonnettuja sipulinpäällisiä, jotka tuovat ruokaan tuoreutta ja väriä, tai ripottele pinnalle juustoraastetta, joka sulaa kuuman kananmunan päälle lisääen täyteläisyyttä ja syvyyttä. Tarjoile heti nauttiaksesi kananmunan hellästi koaguloituvasta rakenteesta ja mausta.

Resepti | Paistetut munat (bullseye)
Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: freepik.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan