Resepti | Kotitekoinen kakku

Ainesosat:
200 g voita
200 g sokeria
200 g jauhoja
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
5 munaa
Valmistelu:
Aloita ottamalla huoneenlämpöinen voi ja vatkaa se perusteellisesti puolet sokerista, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sitten vatkatut munat ja loput sokerit varovasti sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja silkkistä. Kun tämä vaihe on suoritettu, lisää seokseen tuoretta sitruunan kuorta ja mehua, mikä antaa taikinalle miellyttävän sitrusmaisen sävyn.
Seuraava vaihe on siivilöidä jauhot siivilän läpi suoraan taikinaan, mikä auttaa estämään paakkujen muodostumista ja antaa kakulle kevyemmän ja ilmavamman koostumuksen. Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes muodostuu tasainen, paakkumaton ja tasainen taikina.
Kaada valmis taikina valmiiseen kakkuvuokaan, jonka olet voideltu etukäteen, jotta kakku ei tartu vuokaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan lusikalla tai lastalla varmistaen tasaisen paiston. Laita vuoka esilämmitettyyn uuniin ja paista 180 asteessa vähintään 45 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä vartaat kakun keskelle – jos se tulee ulos puhtaana ja kuivana, kakku on valmis ja saavuttanut sopivan kypsyysasteen.