Skip to main content

Resepti | Sitruuna-rosmariini lohi

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Sitruuna-rosmariini lohi

Ainesosat:

1 iso lohifilee
1 rkl oliiviöljyä
⅓ kuppi kuivaa valkoviiniä, kuten Sauvignon Blanc
⅛ kuppi vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl hunajaa
½ ruokalusikallista hienonnettuna tuoreita rosmariinin lehtiä
1 tl maissitärkkelystä
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Sitruunaviipaleita (lime) ja tuoretta rosmariinia koristeeksi

Valmistelu:

Aloita ottamalla tuore lohifilee ja leikkaamalla se varovasti sopivan kokoisiksi paloiksi. Jokaisen palan koon tulee olla sellainen, että se on kätevä tarjoilla ja syödä. Kun palat on leikattu, ripottele niihin tasaisesti suolaa ja vastajauhettua mustapippuria, jotka tuovat esiin lohen luonnollisen maun. Nappaa sitten hyvälaatuista oliiviöljyä ja harjaa jokaisen lohen pinta varovasti öljyllä, mikä auttaa pitämään kalat mehukkaana kypsennyksen aikana ja antamaan sille kauniin kultaisen sävyn.

Valitse sitten riittävän iso pannu, jossa on leveä pohja, jonka avulla voit levittää lohifileet ilman, että ne kasautuvat päällekkäin. Kuumenna pannu keskilämmöllä odottaen, kunnes se on tarpeeksi kuuma aloittaaksesi kalan kypsennyksen. Kun pannu on kuuma, laita lohifileet pannulle nahkapuoli ylöspäin. Tämä tarkoittaa, että kuori on poissa astiasta ja lihapuoli koskettaa suoraan kuuman pannun pintaa. Tämä varmistaa, että lohi kypsyy tasaisesti ja kuori pysyy rapeana myöhemmin.

Peitä pannu välittömästi kannella, joka auttaa säilyttämään kosteuden ja lämmön, ja kypsennä lohta noin 3-4 minuuttia. Tänä aikana kala alkaa kypsyä ja muuttuu alapuolelta kevyesti kullanruskeaksi. Kun 4 minuuttia on kulunut, käännä lohifileet varovasti ympäri niin, että iho on nyt alaspäin, suoraan pannua vasten. Keitä vielä noin 3 minuuttia, kunnes kala on täysin kypsää, mutta silti mehukasta ja mureaa. Kun kypsennysaika on ohi, poista lohi varovasti pannulta, jotta se voi levätä ja säilyttää mehukkuutensa.

Kun lohi on poistettu, pannulle jää aromaattinen pohja, joka sisältää kalajäänteitä ja mausteita. Lisää nyt valkoviini, sitruunamehu, hunaja ja tuoreet rosmariinin oksat tähän samaan pannuun. Nämä ainesosat luovat täyteläisen ja herkullisen kastikkeen, joka täydentää lohen makua. Sekoita varovasti ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia, jotta maut sekoittuvat ja viini haihtuu jättäen jälkeensä sen syvän ja vivahteikkaan aromin. Kun kastike kypsyy, valmista maissitärkkelys. Liuota pieni määrä maissitärkkelystä (noin 3 ruokalusikallista) pieneen määrään kylmää vettä sekoittaen, kunnes saat tasaisen nesteen. Lisää sitten liuos kastikkeeseen sekoittaen kastikkeen paksuuntumiseen ja halutun koostumuksen saavuttamiseksi. Keitä kastiketta vielä noin minuutti, kunnes se on sakeutunut mukavasti ja tuoksuu ihanalta.

Nyt kun kastike on valmis, laita lohifileet takaisin pannulle, tällä kertaa nahkapuoli ylöspäin. Tämä vaihe antaa kalalle mahdollisuuden imeä makuja uudelleen, kun taas kastike ympäröi sen ihanasti. Pienennä kattilan lämpöä, peitä uudelleen kannella ja anna lohen levätä muutama minuutti. Tämä aika antaa kalalle mahdollisuuden imeä kastikkeen makuja ja tulla vielä mehukkaammaksi ja aromaattisemmaksi. Lopuksi ennen tarjoilua käännä lohifileet ympäri niin, että kastike imeytyy myös ihopuolelle, joka on nyt rapea ja maukas. Tarjoile lohifileet sitruunaviipaleilla ja tuoreilla rosmariinin oksilla, jotka tuovat ruokaan sekä väriä että tuoksua luoden todella elegantin ja nautinnollisen kulinaarisen kokemuksen.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Valokuvat: yksityinen kokoelma

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan