Skip to main content

Kolme syytä syödä naudanlihaa

Ruoanlaitto | reseptejä
Kolme syytä syödä naudanlihaa
Naudanliha on maailmanlaajuisesti arvostettu ruoanvalmistusaine, joka loputtomien valmistusmenetelmiensä ja herkullisten makuelämyksiensä lisäksi on ihmiskeholle hyödyllisten aineiden aarreaitta.


Rauta

Naudanlihan sisältämien vitamiinien ja ravintoaineiden joukossa on hyvä annos rautaa, jota ihmiskeho tarvitsee suhteellisen pieninä määrinä, mutta jatkuvasti. Suositeltu päivittäinen raudan saanti naisille on 10-15 mg ja miehille 10-11 mg. Raudalla on keskeinen rooli hapen sitomisessa ja kuljettamisessa, joka on välttämätöntä elämälle, ja se on välttämätön monien entsyymien ja proteiinien rakenteelle ja toiminnalle. Se vastaa myös kehon energian antamisesta ja immuunijärjestelmän vahvistamisesta. Raudanpuutteen estämiseksi on erittäin tärkeää syödä oikeita ruokia, kuten punaista lihaa, maksaa, mustaa vanukasta ja ostereita. Vaikka rautaa löytyy myös kasviperäisistä elintarvikkeista, eläinperäinen rauta imeytyy parhaiten ihmiskehoon. Saadaksesi täyden annoksen rautaa kokonaisesta lihapalasta, on parasta syödä lihaa kevyesti kypsennettynä. Kypsytetty naudanliha sopii hyvin maukkaaseen ruokailukokemukseen, sillä se kypsyy nopeammin ja on myös erittäin mureaa ikääntymisen ansiosta.

 Proteiinit

100 g naudanlihaa sisältää keskimäärin 20 g proteiinia. Tämä tarkoittaa, että se on erittäin korkea proteiinipitoinen liha, jota kilpailee vain tämän päivän trendiruoka - hyönteiset. Proteiinit ovat kehomme solujen perusrakennuspalikoita, lihaskudoksen perusta ja kehon suojelija. Juuri proteiinin määrän ja laadun vuoksi naudanliha on suosittu valinta urheilijoiden keskuudessa. Proteiinit tukevat tervettä painoa ja ovat vastuussa myös muiden kehon rakenteiden, kuten solujen ja luiden, hyvinvoinnista. Koska elimistö ei varastoi proteiinivarastoja, proteiinia tulee kuluttaa joka päivä. Ravitsemussuositusten mukaan noin 10-20 % elimistön energiantarpeesta tulisi saada proteiinista. Voit helposti laskea proteiinitarpeesi ottamalla huomioon 1 g proteiinia painokiloa kohden. Jos käytät liian vähän proteiinia, paino alkaa laskea lihasmassan kustannuksella. Jos haluat kuluttaa laadukasta proteiinia vähällä vaivalla, kannattaa valita eläinperäinen proteiinilähde, joka sisältää elimistölle välttämättömät aminohapot. Tasapainoisen ruokavalion saavuttamiseksi älä unohda tarjoilla riittävän paljon kasviksia ja palkokasveja laadukkaan lihamuhennoksen rinnalle!

B12-vitamiini

B12-vitamiini on tärkeä ravintoaine aivoille, tärkeä myös punasoluille ja tukee sukuelinten ja hermoston tervettä toimintaa. Tämä arvokas vitamiini eroaa kaikista muista vesiliukoisista vitamiineista, koska ihmiskeho pystyy varastoimaan sitä pieniä määriä maksaan. Ihminen saa B12-vitamiinia vain eläinperäisistä elintarvikkeista, minkä vuoksi tämän vitamiinin puute ei vaikuta lihansyöjiin. Naudanliha on jälleen eturintamassa tämän välttämättömän vitamiinin pitoisuudessa ja hyvän annoksen saa sekä grillatusta naudanpihvistä että puhtaasta jauhelihasta. Vain 100 g keitettyä naudanlihaa antaa keholle suositellun päivittäisen raudan saannin - 3 µg.

Kolme syytä syödä naudanlihaa
Lisätietoja: Kerstin Aps | Viestintäpäällikkö, AS HKScan Estonia
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. | kuvat freepik.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan