Resepti | Hienot smetanakeksit perunatärkkelyksellä
Ruoanlaitto | reseptejä

150 g margariinia
100 g sokeria
¾ lasia smetanaa
100 g perunatärkkelystä
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Valmistelu
Margariini sulatetaan ja annetaan jäähtyä hetki. Kun se on haaleaa, sekoitetaan se tasaiseksi smetanan kanssa. Toisessa kulhossa yhdistetään vehnäjauhot, perunatärkkelys ja leivinjauhe. Kuivat aineet lisätään smetana-margariiniseokseen ja sekoitetaan, kunnes taikina on pehmeää ja tasaista. Taikinaa ei tarvitse vaivata pitkään – riittää, että ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
Uunipelti voidellaan voilla tai vuorataan leivinpaperilla. Taikinasta nostetaan teelusikalla pieniä nokareita pellille, jättäen niiden väliin hieman tilaa, sillä ne kohoavat ja leviävät paiston aikana. Keksit paistetaan esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia, kunnes ne saavat kevyen kullanruskean värin.
Valmiit keksit siirretään ritilälle jäähtymään. Ne jäävät sisältä pehmeiksi ja ilmaviksi ja ovat parhaimmillaan samana päivänä nautittuna. Keksit säilyvät hyvin myös ilmatiiviissä rasiassa. Ne sopivat erinomaisesti teen tai kahvin kanssa, ja niiden hienostuneeseen makuun tuovat luonnetta smetana ja perunatärkkelys, jotka tekevät rakenteesta erityisen hienon.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.