Skip to main content

Resepti | Sushia

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Sushia

Koostumus

Marinoitu inkivääri 100 g
Nori lakanat 6 kpl
Riisietikka 4 rkl
Sushiriisiä 500 g
150 g tuorejuustoa ruoanlaittoon
Wasabi tahna
Täyte: avokado, lohi, calamari tai kurkku

Soijakastike 100 g

Valmistelu

Kaada riisi kattilaan (kylmävesi) ja sekoita, kunnes vesi muuttuu sameaksi. Valuta sitten riisi sameasta vedestä ja lisää uusi vesi. Jatka riisin huuhtelua ja samaan tapaan, kunnes vesi pysyy kirkkaana.
Kun riisi on puhdas, kaada riisin päälle 1,5-kertainen määrä kylmää vettä. Laita kattila sähköliesi maksimilämpöön, peitä kannella ja anna kiehua. Kun kuulet kiehuvan äänen, sekoita riisiä välittömästi, jotta se ei tartu pohjaan, ja sammuta sitten liesi. Jatka riisin keittämistä kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Vasta sen jälkeen ota riisi pois liedeltä ja laita pyyhe kannen alle ja jäähdytä 50 asteeseen. Kaada riisi matalaan kulhoon ja valuta sushietikkaa riisin päälle litteällä puulusikalla. Yritä samalla sekoittaa etikkaseosta vetämällä puulusikkaa edestakaisin, jotta riisinjyvät pysyvät ehjinä eivätkä rikkoudu. Jatka sekoittamista varovasti, kunnes riisi on viileää, tahmeaa ja kauniin kiiltävää. Kun sushiriisi on valmis, valmista täytteet ja kaulittava kohta. Leikkaa lohisuikaleet, kurkku- tai avokadoviipaleet enintään 1 cm paksuisiksi.



Varaa kulhollinen kylmää vettä, jossa on vähän etikkaa, valmiina kostuttamaan sormesi. Paperiarkki tulee asettaa vaakasuoraan matolle. Aseta nori-arkki matolle kiiltävä puoli alaspäin. Kostuta sormesi veteen ja jätä norilevyn yläreunasta noin 1,5 cm riisillä peittämättä. Levitä riisiä loppuosan päälle ja ohut kerros wasabia alaosaan. Laita sitten päälle muutama suikale täytettä. Rullaa nori bambumatolla. Purista hieman, jotta rulla kiinnittyy paremmin ja muodostuu mukava muoto. Aseta sitten rulla odottamaan, kunnes loput ovat valmiita. Kun rullat ovat valmiita, kasta terävä veitsi veteen ja leikkaa norirullan epätasaiset täytetyt päät irti. Jaa rulla nyt kahdeksaan yhtä suureen osaan käyttämällä puolitustekniikkaa. Älä unohda puhdistaa ja kostuttaa veistä jokaisen leikkauksen jälkeen.
Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: dreamstime.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan