Resepti | GURMEEAIA-piparkakkutaikina punajuurella ja kaakaolla

Valmista viikkoa ennen jouluaattoa herkullinen Gurmeeaia-piparkakkutaikina, jonka voit laittaa myös lahjapussiin pyhäpäivinä. Tämä ihana jouluresepti on peräisin Gurmeeaia-blogin postauksesta, jossa Eva Bronzini on luonut jotain erityisen herkullista yllättääksesi läheisesi joulun aikaan.
Ainesosat:
250 ml tummaa sokerisiirappia
60 g ruskeaa sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua appelsiinin kuorta
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
200g voita
2 munaa
400 g vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta
40 g (pakastekuivattu) punajuurijauhetta
1 tl ruokasoodaa
Valmistelu:
Mittaa sokerisiirappi kattilaan (tai wokkiin) ja lisää sokeri ja mausteet. Laita kattila kuumalle liedelle ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Anna siirapin kiehua hetki ja poista sitten lämmöltä. Sekoita hienonnettu voi siirappiin ja anna jäähtyä muutama minuutti. Vatkaa munat erillisessä kulhossa, kaada ne kattilaan ja vatkaa joukkoon siirappi. Sekoita isossa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, punajuurijauhe ja ruokasooda. Lisää kuivat aineet nesteisiin vähitellen, samalla sekoittaen. Vaivaa lopuksi taikina tasaiseksi.




Leikkaa taikina halutessasi useampaan osaan ja kääri se esimerkiksi elintarvikekääreeseen (tai mehiläisvahalla päällystettyyn liinaan), jota vastaanottaja voi käyttää jatkossa syötävien tavaroiden säilytykseen.

Voit pysyä ajan tasalla ruokabloggaaja Eva Bronzinin Gurmeeaia -postauksista heidän verkkosivuillaan ja IG-tilillä @gurmeeaed