Skip to main content

Resepti | Raakakakku rusinoilla

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Raakakakku rusinoilla

Kakun pohja:

200 g jauhoja
1 dl sokeria
120 g voita
vähän suolaa

Täyte:

650 g rahkaa
1 dl smetanaa
4 munaa
1,5 dl sokeria
3 rkl jauhoja
150 g rusinoita

Valmistelu:

Aloitetaan valmistamalla kakkupohja. Tätä varten ota ensin pehmeä, huoneenlämpöinen voita, joka on noin 120 grammaa. Voi kannattaa pilkkoa pienemmiksi paloiksi, jotta se sekoittuu helpommin muiden ainesten kanssa. Laita voi suureen kulhoon. Tähän on lisättävä 1 desilitra sokeria, joka antaa kakulle miellyttävän makean maun. Jos haluat hieman vähemmän makean pohjan, voit vähentää sokerin määrää hieman, mutta perinteisesti tämä määrä riittää tasapainottamaan kakun pohjan makua. Lisää seuraavaksi seokseen 200 grammaa jauhoja, jotka antavat kakun pohjarakenteen ja tekevät siitä kiinteän pohjan juustomassatäytteelle. Halutessasi voit lisätä tässä vaiheessa myös hieman suolaa, mikä auttaa korostamaan muiden ainesten makuja antaen kakulle syvemmän ja täyteläisemmän vivahteen. Suolaa tulee lisätä varovasti, ripaus riittää.

Nyt varsinainen työ alkaa - nämä ainekset on sekoitettava tasaiseksi. Voit käyttää tähän käsiäsi, mutta jos haluat vaivata vähemmän käsin, sopii myös monitoimikone. Tavoitteena on saada murumainen rakenne, joka alkaa takertua yhteen kevyesti puristettaessa. Kun seos on riittävän tasaista ja näyttää siltä, että jauhot, voi ja sokeri ovat hyvin sekoittuneet keskenään, on aika kaada se kakkuvuokaan. Valitse sopivan kokoinen uunivuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Leivinpaperi auttaa varmistamaan, että kakku ei tartu myöhemmin vuokaan ja helpottaa tarjoilua. Saatu mureneva seos on painettava tasaisesti muotin pohjalle. Tässä vaiheessa on tärkeää, että koko pohja on kauniisti peitetty ja kerros pysyy tasaisena. Kun pohja on painunut kauniisti muotin pohjalle, laita se jääkaappiin jähmettymään. Tämä auttaa voita ja jauhoja sitoutumaan paremmin ja tekee perusrakenteesta miellyttävän murenevan paistaessa.

Pohjan jäähtyessä voit aloittaa täytteen valmistamisen. Tämä vaatii 650 grammaa raejuustoa. Voit käyttää tavallista raejuustoa tai raejuustokermaa riippuen siitä, minkä koostumuksen täytteen haluat. Lisäämme rahkaan 1 desilitra smetanaa, joka antaa täytteelle kermaisemman ja täyteläisemmän maun. Kerman sijaan voit käyttää myös tavallista jogurttia, mutta smetanan syvä, kirpeä maku sopii täydellisesti raejuuston kanssa. Lisää seuraavaksi 4 munaa. Munat lisäävät täytteeseen pörröisyyttä ja auttavat pitämään sitä kauniisti koossa. Munat kannattaa vatkata erillisessä kulhossa ennen raejuuston ja smetanan kanssa sekoittamista, jotta ne jakautuvat helpommin tasaisesti. Lisää munien joukkoon 1,5 dl sokeria. Sokeri ei vain lisää makeutta, vaan myös auttaa täytteen saavuttamaan oikean koostumuksen paistaessaan. Jos pidät makeammasta kakusta, voit lisätä sokeria hieman enemmän, mutta yleensä 1,5 desilitraa riittää. Sekoita seuraavaksi 3 ruokalusikallista jauhoja. Jauhot auttavat vakauttamaan täytteen paksuutta ja rakennetta, jotta siitä ei tule liian juoksevaa tai painunut. Voit siivilöidä jauhot etukäteen, jotta täytteeseen ei muodostu kokkareita. Lisää lopuksi täytteeseen 150 grammaa rusinoita. Rusinat antavat täytteelle mukavan makean vivahteen ja tekstuurisen kontrastin. Jos et ole iso rusinoiden ystävä, voit käyttää vähemmän tai jättää ne kokonaan pois, mutta niillä on tärkeä rooli klassisessa reseptissä. Halutessasi voit myös liottaa rusinat hieman lämpimässä vedessä ennen täytteeseen lisäämistä, jotta ne pehmenevät ja mehukkaat.

Kun kaikki ainekset on sekoitettu ja täyte on tasaista ja kermaista, on aika kaada se jääkaapista otetun kakkupohjan päälle. Täyte tulee kaada tasaisesti niin, että se peittää koko pohjapinnan ja muodostaa mukavan kerroksen. Nyt on aika laittaa kakku uuniin. Paistaminen tapahtuu 180 asteessa ja paistoaika on noin tunti. Uuniin kannattaa ehdottomasti laittaa vesiastia, joka varmistaa riittävän kosteuden ja estää kakun kuivumisen. Vesisäiliön rooli on erityisen tärkeä, koska rahkakakkuilla on joskus taipumus kuivua, jos ympäristö on liian kuiva. Kosteus pitää kakun pehmeänä ja kosteana antaen sille juuri oikean rakenteen. Kun kakku on otettu uunista, sen tulee antaa jäähtyä hieman ennen tarjoilua, jotta maut sulautuvat ja kakku säilyttää muotonsa.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Valokuvat: br.rbth.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan