Skip to main content

Resepti | Lihapiirakkaa

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Lihapiirakkaa

Lihapiirakkaat ovat pieniä lämmön ja rakkauden kantajia, ja niiden kultaisen kuoren alla on mehukas ja maukas täyte. Jokainen kulaus avaa oven lapsuusmuistoihin ja kodin mukavuuteen, jossa yksinkertaisista hetkistä tulee erityisiä. Nämä piirakat kertovat tarinan huolellisesti varjeltuista resepteistä ja käsien lämmöstä, joka on tarjonnut mukavuutta kautta aikojen.

Ainesosat:

Hiivataikina:

0,5 l maitoa
800 g jauhoja
120 g sokeria
120 g voita
1 paketti kuivahiivaa (12 g)
ripaus suolaa

Täyte:

400 g jauhelihaa
2 keskikokoista sipulia
3 keitettyä munaa
Suolaa
Mustapippuria

Valmistelu:

Lämmitä maito noin 50 asteeseen, jotta se on kädenlämpöistä, mutta ei kuumaa. Ota iso kulho ja lisää lämmin maito, sokeri ja puolet jauhoista, jotka on aiemmin sekoitettu kuivahiivaan. Sekoita kaikki tasaiseksi ja peitä kulho puhtaalla pyyhkeellä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia, kunnes se muuttuu ilmavaksi ja alkaa kuplia hieman.

Kun esikohotusaika on kulunut, lisää taikinaan ripaus suolaa, loput jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee sileää ja joustavaa. Jos taikina tarttuu käsiisi, ripottele siihen hieman jauhoja. Ripottele muotoiltu taikinapallo varovasti jauhoilla, peitä uudelleen liinalla ja anna kohota lämpimässä, kunnes se on kaksinkertaistunut. Se kestää noin tunnin. Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista jauhelihaa hienonnetun sipulin kanssa, kunnes jauheliha on tasaisen ruskea. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Anna paistetun seoksen jäähtyä ja sekoita joukkoon keitetyt ja hienonnetut munat, jotta täytteestä tulee tasainen ja maukas. Kauli kohonnut hiivataikina ohueksi ja leikkaa siitä pyöreät levyt. Laita jokaiselle kiekolle ruokalusikallinen täytettä ja paina taikinan reunat varovasti täytteen ympärille muodostaen pitkulaisia piirakoita. Anna piirakoiden kohota vielä vartin verran ennen paistamista. Voitele piirakat sitten kananmunalla ja paista 185-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes piirakat ovat kullanruskeita ja kypsiä sisältä. Jos haluat erityisen pehmeän ja ilmavan taikinan, voit lisätä hieman voita tai käyttää rasvaisempaa maitoa. Voit myös lisätä täytteeseen hienonnettuja tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai tilliä, maun saamiseksi. Tarjoile piirakat lämpiminä ja nauti niiden täyteläisestä mausta ja rapeasta kuoresta.

Resepti | Lihapiirakkaa
Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: skandinaavinen koti

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan