Resepti | Valkosuklaakakku karpaloilla

Ainesosat
Pohjois
1 1/2 kuppia kauraa
1/2 kuppia manteleita
5 rkl kookosöljyä (sulatettu)
2 rkl vaahterasiirappia
Karpalo kerros
2 dl karpaloita (tuore tai pakaste)
1 kuppi vettä
1/4 kuppia vaahterasiirappia
1 tl agar-agaria
Valkosuklaakerros
⅔ kuppi kookosmaitoa
¾ kuppia kaakaovoita
¼ kuppia vaahterasiirappia
ripaus suolaa
4 rkl valkosuklaata
Valmistelu
Lisää pohjaa varten monitoimikoneeseen kaura ja mantelit. Sekoita kunnes seos on murenevaa, lisää vaahterasiirappi ja kookosöljy. Käsittele sitä lempeänä yhteydenpitona. Painele taikina tiukasti vuoan pohjalle ja työnnä myös reunat ylöspäin. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pohja näyttää kullanruskealta. Jäähdytä nyt kakkupohja huoneenlämpöön.
Lisää karpalot, vesi ja vaahterasiirappi pieneen kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes karpalot ovat hajonneet. Soseuta karpalot tehosekoittimella ja lisää hieman vettä, jos kastike on liian paksua. Lisää 1 tl agar-agar-jauhetta ja keitä vielä 5 minuuttia miedolla tai keskilämmöllä. Anna jäähtyä muutama minuutti, kaada karpalohillo/kastike kakkupohjan päälle (puolittain täyteen) ja anna hyytyä jääkaapissa vielä 15 minuuttia.
Valmista nyt valkosuklaakerros. Sulata valkosuklaa ja kaakaovoi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada valkosuklaaseos kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2-3 tuntia. Koristele karpaloilla ja valkosuklaalastuilla ja tarjoile heti.
Säilytä ylijäämät jääkaapissa enintään 3 päivää.

