Resepti | Valkoisia piparkakkuja

Ainesosat:
250 g voita
2 rkl sokeria
1 kg jauhoja
1 sitruunan kuori
30 g jauhettua inkivääriä
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
1/2 tl ruokasoodaa
118 ml hieman lämmitettyä maitoa
Annoit:
1 munanvalkuainen
4 dl tomusokeria
Muutama tippa sitruunamehua
Glassin valmistus:
Vatkaa valkuaiset, lisää ja sekoita joukkoon lusikalla pikkuhiljaa tomusokeri ja lopuksi muutama tippa sitruunamehua, jolloin kuorrute on paksumpaa ja vahvempaa. Sekoita seosta, kunnes se on tasaisen valkoista ja kiiltävää, mutta ei tahmeaa. Kun seos on valmis, ota pieni muovipussi ja laita seos pussiin. Tee toiseen päähän pieni reikä. Nyt voit aloittaa piparkakkujen koristelun.
Piparkakkujen valmistus:
Sekoita voi jauhojen joukkoon. Sekoita sitten joukkoon sokeri, raastettu sitruunankuori, jauhettu inkivääri ja muskottipähkinä. Sekoita kaikki hyvin. Ota nyt maito ja kuumenna se liedellä. Lisää sitten maitoon ruokasoodaa, sekoita ja lisää maito muiden kuivien aineiden joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi.
Jäähdytä vähintään tunti ennen paistamista. Ja ennen piparkakkujen valmistamista, anna taikinan olla huoneenlämmössä 20 minuuttia pehmentyä. Kauli taikina ja muotoile muottien avulla pieniä muotoja. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita uuniin. Paista 180-200 asteessa 10-15 minuuttia. Anna sitten piparkakkujen jäähtyä ja koristele kuorrutuksella halutessasi.

