Suolataikina joulukoristeet

Suolataikinasta tehdyt joulukoristeet ovat halpoja ja hauskoja valmistaa, ja ne sopivat erinomaisesti kaiken ikäisille lapsille.
Ainesosat ja työkalut
Useimmissa tapauksissa ison osa tarvittavista aineksista ja työkaluista on jo kotona.
Sinun täytyy varata:
- suolaa
- jauhot
-ruokaöljy
- naru tai muu ohut lanka koristeiden ripustamiseen
- hammastikut, juomapillit ja keksi- tai piparkakkuvuoat (pitää vain käyttää vähän mielikuvitusta ja löytää muita mielenkiintoisia työkaluja)
Sekoita taikinaa varten keskenään:
- 1/2 kuppia suolaa
- kaksi lasillista jauhoja
- yksi lasillinen vettä
Sekoita ensin suola ja jauhot keskenään ja kaada sitten hitaasti vesi ja öljy kuiviin aineisiin. Sekoita kaikki keskenään ja vaivaa taikinaa käsin, kunnes siitä tulee pehmeää ja notkeaa. Kumoa taikina kuivalle, jauhotetulle alustalle ja kauli se ohueksi levyksi. Voit käyttää erityistä kaulinta, mutta jos sinulla ei sellaista ole, voit peittää taikinan leivinpaperilla ja rullata sen millä tahansa sopivalla pullolla tai purkilla.
Koristeiden tekeminen
Koristeiden leikkaamiseksi taikina on kaulittava noin sentin paksuiseksi tai ohuemmaksi. (Paksumpi taikina tekee koristeista raskaampia, mutta ne voivat vetää joulukuusen oksia liikaa alas.) Koristeiden leikkaamiseen kannattaa käyttää piparkakkuleikkureita. Voit kuitenkin myös luoda oman erikoismallisi ja leikata sen voiveitsellä. Käyttämätön taikina on puristettava uudelleen yhteen ja kaulittava, kunnes kaikki taikina on käytetty koristeluun. Laita sitten taikinapallot uunipellille.
HUOM! Kun koristeet ovat valmiit ja valmiit, muista pistää pintaan reikiä ennen uuniin laittamista. Muuten et voi ripustaa niitä myöhemmin. Voit käyttää tähän tarkoitukseen esimerkiksi hammastikkua, juomapilliä tai puunoksia.
Taikinan joulukoristeet tulee laittaa uuniin 165 asteeseen noin kahdeksi tunniksi (paksuudesta riippuen). Jos pidät kevyemmistä koristeista, voit paistaa hieman pidempään ja alhaisemmassa lämpötilassa. Voit poistaa joulukoristeet alustalta vasta, kun ne näyttävät täysin kuivilta. Kuivat ja jäähtyneet korut voidaan maalata akryylimaaleilla. Maalattujen korujen tulee antaa kuivua muutama päivä ja sitten ruiskuttaa akryylilakalla. Viimeinen vaihe on kiinnittää koruihin naruista tai muusta materiaalista tehdyt ripustuslenkit. Sitten voit ripustaa ne puuhun tai laittaa lahjarasiaan.
Koristeiden leikkaamiseksi taikina on kaulittava noin sentin paksuiseksi tai ohuemmaksi. (Paksumpi taikina tekee koristeista raskaampia, mutta ne voivat vetää joulukuusen oksia liikaa alas.) Koristeiden leikkaamiseen kannattaa käyttää piparkakkuleikkureita. Voit kuitenkin myös luoda oman erikoismallisi ja leikata sen voiveitsellä. Käyttämätön taikina on puristettava uudelleen yhteen ja kaulittava, kunnes kaikki taikina on käytetty koristeluun. Laita sitten taikinapallot uunipellille.
HUOM! Kun koristeet ovat valmiit ja valmiit, muista pistää pintaan reikiä ennen uuniin laittamista. Muuten et voi ripustaa niitä myöhemmin. Voit käyttää tähän tarkoitukseen esimerkiksi hammastikkua, juomapilliä tai puunoksia.
Taikinan joulukoristeet tulee laittaa uuniin 165 asteeseen noin kahdeksi tunniksi (paksuudesta riippuen). Jos pidät kevyemmistä koristeista, voit paistaa hieman pidempään ja alhaisemmassa lämpötilassa. Voit poistaa joulukoristeet alustalta vasta, kun ne näyttävät täysin kuivilta. Kuivat ja jäähtyneet korut voidaan maalata akryylimaaleilla. Maalattujen korujen tulee antaa kuivua muutama päivä ja sitten ruiskuttaa akryylilakalla. Viimeinen vaihe on kiinnittää koruihin naruista tai muusta materiaalista tehdyt ripustuslenkit. Sitten voit ripustaa ne puuhun tai laittaa lahjarasiaan.


Video joulukoristeiden tekemisestä suolataikinasta!