Resepti | Raffaello kookostryffelit

Ainesosat:
100g voita
200 g (puoli tölkkiä) makeutettua kondensoitua maitoa
100 g kookoshiutaleita + 50 g tryffelien pyörittämiseen
100 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl hunajaa
2 isoa vaniljavohvelia (50 g)
50 g manteleita (paahda halutessasi kuumalla pannulla noin 5 minuuttia ja jäähdytä, jotta mantelit ovat rapeampia)
Valmistelu:
Aloita sopivan kokoisesta kattilasta, laita siihen muutama pala voita ja lisää makeutettu kondensoitu maito. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes voi on täysin sulanut ja kaikki ainekset muodostavat tasaisen kermaisen massan. Lisää sitten 100 grammaa hienoja kookoshiutaleita, jotka antavat seokselle miellyttävän koostumuksen ja ominaisen maun. Jatka sekoittamista varmistaaksesi, että kaikki on tasaisesti jakautunut, ja anna seoksen lämmetä vielä noin minuutin ajan välttäen paahtumista tai kiehumista liikaa. Kun seos on valmis, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tänä aikana seos paksunee ja sitä on helpompi käsitellä. Sekoita sillä välin tuorejuusto ja hunaja huolellisesti erillisessä kulhossa. Tuorejuusto antaa seokselle pehmeän ja kermaisen koostumuksen, kun taas hunaja lisää luonnollista makeutta ja harmonista makua. Varmista, että kaikki on sileää ja ilman kokkareita.
Seuraava askel on ottaa vohvelit ja pilkkoa ne hienoiksi paloiksi. Tämä voidaan tehdä käsin tai monitoimikoneella tasaisen koostumuksen saamiseksi. Vohvelimurut auttavat antamaan tryffeleille kevyen, rapean koostumuksen, joka täydentää muita pehmeitä ja kermaisia komponentteja.
Kun kondensoitu maito-kookosseos on jäähtynyt kokonaan, lisää se varovasti hunaja-kermajuustoseokseen. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, jossa kaikki maut ja koostumukset yhdistyvät kauniisti. Lisää hienonnetut vohvelimurut huolellisesti sekoittaen, jotta ne jakautuvat tasaisesti jokaiseen tryffeliin. Valmis tryffelimassa tulee laittaa jääkaappiin, jossa se kovettuu ja muuttuu muovautuvaksi. Suosittelemme, että seos säilytetään jääkaapissa muutaman tunnin tai jopa yön yli parhaan koostumuksen saavuttamiseksi tryffelien muovaukseen. Kun seos on tarpeeksi kovettunut, ota se jääkaapista ja aloita tryffelien muodostaminen. Tätä varten ota pieni määrä seosta ja aseta kokonainen manteli keskelle. Pyöritä seoksesta käsien välissä sileä pallo, jossa manteli on kauniisti piilossa tryffelin sisällä. Jokaisen tryffelin tulee olla pureman kokoinen, jotta se on helppo tarjoilla ja syödä.
Kun kaikista tryffeleistä on muotoiltu palloja, pyörittele niitä kookoshiutaleissa, jotta saat viimeisen silauksen ja mukavan rapean kerroksen. Kookoshiutaleet kiinnittyvät hyvin tryffeliseokseen ja antavat sille kauniin ulkonäön sekä lisäävät hieman tekstuurikontrastia. Laita valmiit tryffelit takaisin jääkaappiin, jossa ne säilyvät tarjoiluun asti. Näin ne pysyvät tuoreina, herkullisina ja juuri oikeanlaisina tarjoten täydellisen tasapainon makeaa, kermaista ja hieman rapeutta joka pureessa.
