Resepti | Perinteinen tanskalainen riisivanukas

Ainesosat:
1 l 3,5 % maitoa
150 g ruskeaa riisiä
1 vaniljatanko
5 dl 35% rasvaista kermaa
100 g mantelihiutaleita + 1 kokonainen manteli
2-3 rkl sokeria
Kirsikkakastike:
1 tölkki purkitettuja kirsikoita (nesteellä)
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
1-1,5 dl sokeria
Laita kirsikat nesteen kanssa kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää vesi-tärkkelysseos kirsikoihin sekoittaen varovasti. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes saavutat haluamasi koostumuksen.
Valmistelu:
Huuhtele vanukasta varten tahmeaa riisiä kylmän juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Laita sitten maito kattilaan ja anna maidon kiehua. Lisää huuhdeltu riisi ja keitä keskilämmöllä, kunnes riisi on täysin pehmeää.
Laita sitten riisi sivuun jäähtymään. Sekoita mantelihiutaleet ja yksi kokonainen manteli sokerin kanssa riisin joukkoon. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti manteliriisiin. Laita valmis ruokalaji jääkaappiin tarjoilemaan seuraavana päivänä. Ruoka tarjoillaan seuraavana päivänä edellisenä päivänä valmistetun kuuman kirsikkakastikkeen kera.
