Skip to main content

Resepti | Perinteinen tanskalainen riisivanukas

Resepti | Perinteinen tanskalainen riisivanukas

Ainesosat:

1 l 3,5 % maitoa
150 g ruskeaa riisiä
1 vaniljatanko
5 dl 35% rasvaista kermaa
100 g mantelihiutaleita + 1 kokonainen manteli
2-3 rkl sokeria

Kirsikkakastike:

1 tölkki purkitettuja kirsikoita (nesteellä)
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
1-1,5 dl sokeria

Laita kirsikat nesteen kanssa kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää vesi-tärkkelysseos kirsikoihin sekoittaen varovasti. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes saavutat haluamasi koostumuksen.

Valmistelu:
Huuhtele vanukasta varten tahmeaa riisiä kylmän juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Laita sitten maito kattilaan ja anna maidon kiehua. Lisää huuhdeltu riisi ja keitä keskilämmöllä, kunnes riisi on täysin pehmeää.
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan