Skip to main content

Resepti | Paistettua kanaa hedelmillä, kurpitsalla ja rouheilla täytettynä

Resepti | Paistettua kanaa hedelmillä, kurpitsalla ja rouheilla täytettynä

Ainesosat:

1 virolainen broileri
100 g ohrarouhetta
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
80 g kuorittua ja hienonnettua kurpitsaa
1 pienempi omena
1 rkl kuivattuja karpaloita
2 rkl punaviinietikkaa
5 tuoretta lehtiä tai 1 tl kuivattua salviaa*
15 g voita
Suolaa
Pippuri

Valmistelu:

Liota rouheet vedessä yön yli. Ota broileri huoneenlämpöön noin tuntia ennen uuniin laittamista, kuivaa talouspaperilla ja hiero sisältä ja ulkoa suolalla ja 1 rkl punaviinietikkaa. Valuta ja huuhtele rouheet, lisää 1,5 dl vettä ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut ja rouhe pehmeämpää.

Jos liotustilaa ei ollut paljon, rouhe tarvitsee enemmän vettä ja pidemmän kypsennysajan. Sulata voi kattilassa ja kuumenna hienonnettua sipulia muutama minuutti, lisää sitten salvia, valkosipuli, kurpitsa ja sen sydämet sekä hienonnettu omena ja kuumenna vielä vähän. Lisää lopuksi rouheet ja karpalot, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää 1 rkl punaviinietikkaa. Anna seoksen jäähtyä hieman, täytä sitten broileri sillä, paina tarvittaessa kovemmin kädellä tai lusikalla.

Kiinnitä broilerin pohja hammastikulla lävistämällä ihon molemmat puolet siksak-kuviolla samanaikaisesti. Työnnä häntää kanaa vasten rintaluuta vasten ja paina toinen hammastikku vaakasuoraan hännän alle niin, että se pysyy paikallaan. Sido jalat yhteen lihalangalla ja laita broileri 180-asteiseen uuniin kypsymään 1,5 tunniksi. Sillä välin voitele broilerit mehuilla ja jos rinta tai siipien kärjet alkavat ruskistua liikaa, peitä ne foliolla. Tarkista kypsyys puhkaisemalla reisi terävällä veitsellä luuta kohti - jos ulos tuleva neste on kauniin kirkasta, kana on valmis. Anna joulupaistin levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista, jolloin täyte on pehmeämpi.

- Jos et löydä salviaa kaupasta, voit käyttää myös tuoretta tai kuivattua timjamia. Maku on erilainen, mutta sopii hyvin myös tähän reseptiin.

Resepti | Paistettua kanaa hedelmillä, kurpitsalla ja rouheilla täytettynä
Resepti | Paistettua kanaa hedelmillä, kurpitsalla ja rouheilla täytettynä
Teksti/design: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Kuvat: stock.adobe.com

Lue ja katso kaikki artikkelit JOULU- osiosta

Online-lehdet
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -

Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan.