Miten nuoret pärjäävät verimakkaran tekemisessä?

Verimakkarat ovat pöydällämme lähes joka vuosi. Mutta miten teet itse verimakkaroita? Maaseutukauppa laittoi nuoret johtajat koetukselle ja esitti heille haasteen! Katso videolta, kuinka he tekivät sen.
Resepti ja prosessi
3 kiloa verimakkaraa varten tarvitset:
2,5 litraa vettä
1 litra verta
1 kg ohrarouhetta
500 g savustettua pekonia,
suolaa, pippuria, maustepippuria ja meiramia
300 g sipulia
2 ruokalusikallista voita
10 m sian suolet
Voit käyttää myös valmista mausteseosta.
Pese rouhe ja keitä miedolla lämmöllä (älä anna niiden muuttua puuroksi, kun rouhe on kypsää, ne on jäähdytettävä). Ruskista sitten sipuli ja pekoni kevyesti miedolla lämmöllä, jotta kaikki hyvät maut vapautuvat. Lisää murujen joukkoon hienonnettu sipuli ja voissa kuumennettu laardi. Lisää mausteet ja siivilän läpi siivilöity veri. Täytä siansuolet soseella, sido päät kiinni ja laita suolaveteen. On kätevintä käyttää makkaratäytettä sian suolen täyttämiseen . Kuumenna hitaasti 10-15 minuuttia, mutta älä anna kiehua, muuten suolet räjähtävät. Kun olet poistanut makkarat vedestä, aseta ne vierekkäin jäähtymään.
Kuinka keittää verimakkaroita?
Verimakkaraa kypsennetään porsaan suolessa 20-30 minuuttia. Rapean verimakkaran saamiseksi se on kypsennettävä alhaisessa lämpötilassa, noin 150-175 asteessa. Paista uunissa laittamalla vuokaan hieman rasvaa ja vettä höyryn muodostumiseksi. Jos paistat verimakkaroita pannulla, laita makkarat ensin viileään pannulle ja lisää reilusti voita tai öljyä. Muista pistää makkaroihin reikiä, muuten ne voivat räjähtää kuumalla pannulla.
