Skip to main content

Resepti | Miljonääri kakku

Resepti | Miljonääri kakku
Millionaire's Shortbread on makea herkku, joka koostuu kolmesta kerroksesta: voiinen murokeksipohja, karamellikerros ja suklaakerros. Tämän kakun alkuperä liittyy pääasiassa Iso-Britanniaan, jossa murotaikina on ollut perinteinen vuosisatojen ajan. Tämän kakun nimi näyttää heijastavan sen täyteläistä ja runsasta makua, viitaten miljonäärin elämäntapaan liittyvään ylellisyyteen ja ylellisyyteen, vaikka todellisuudessa kakku on melko helppo ja edullinen valmistaa. Nykyään se on yleinen jälkiruoka kaikkialla maailmassa, erityisesti Isossa-Britanniassa ja muualla Euroopassa.

Ainesosat:

Evästeen pohja:
125 g (1/2 kuppia) voita, huoneenlämpöistä
50 g (1/4 kuppia) sokeria
175 g (1 + 1/3 kuppi) tavallisia jauhoja
ripaus suolaa

Karamelli:
200 g (2/3 kuppia) kondensoitua maitoa
125 g (1/2 kuppia) voita
125 g (2/3 kuppia) sokeria
2 rkl kultaista siirappia
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa

Suklaapäällyste:
200 g laadukasta maitosuklaata

Valmistelu:

Kakun pohja:
Voitele ja vuoraa uunivuoka ja esilämmitä uuni 180 asteeseen Vatkaa voi ja sokeri vatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää suola. Sekoita, kunnes muodostuu taikina. Painele taikina tasaisesti valmistettuun vuokaan ja pistele haarukalla kauttaaltaan. Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on vain kullanruskea. Jäähdytä kokonaan.

Karamelli:
Laita kaikki ainekset isoon kattilaan miedolla/keskilämpöisellä lämmöllä. Sekoita, kunnes kaikki on liuennut, ja kiehauta sitten. SEKOITA usein ja voimakkaasti. Kun se on kiehunut, sekoita jatkuvasti, jotta se ei tartu ja pala kattilan pohjalle/reunoille Kun se on paksua ja vaalean karamelliväristä tai saavuttaa 107°C, poista se lämmöltä ja jatka sekoittamista minuutin tai kaksi. Kaada karamelli keksipohjan päälle, levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä kokonaan.

Suklaan lisääminen:
Riko suklaa lasikulhoon. Sulattaaksesi liedellä, aseta kulho kevyesti kiehuvan vesipannun päälle ja sekoita, kunnes se sulaa. Sulattaaksesi mikroaaltouunissa, lämmitä 10 sekunnin välein sekoittaen hyvin joka kerta, kunnes kaksi kolmasosaa on sulanut. Sekoita sitten hyvin, kunnes se on täysin sulanut. Kaada sulatettu suklaa karamellin päälle ja tasoita puulusikan takaosaa käyttämällä.

Teksti/design: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta Kuvat: 1, 2, 3, 4, 5 thefitpeach.com

Lue ja katso kaikki artikkelit JOULU- osiosta

Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -

Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan