Resepti | Kuuma suklaajuoma

Ainesosat:
Maito (250 ml)
50 grammaa tummaa, 70 % suklaata
1 tl hunajaa
ripaus kanelia
ripaus vaniljasokeria.
Kermavaahtoa
Valmistelu:
Aloita lämmittämällä maitoa miedolla lämmöllä varmistaen, ettei se kiehu tai pala pohjasta. Maidon tulee saavuttaa tasaisen lämmin lämpötila, joka sopii suklaan lisäämiseen. Aloita seuraavaksi hienonnetun suklaan tai suklaalastujen lisääminen ja anna niiden sulaa vähitellen maidossa. Koska suklaa on herkkää ja voi menettää silkkisen koostumuksensa korkeissa lämpötiloissa, pidä lämpö alhaisena ja sekoita jatkuvasti varmistaaksesi, että suklaa ja maito muodostavat tasaisen, kermaisen seoksen.
Jatka sekoittamista koko prosessin ajan varmistaaksesi, että kaikki ainesosat jakautuvat tasaisesti ja juomasta tulee täydellisen silkkinen. Noin viidessä minuutissa nesteen pitäisi muuttua hieman paksummaksi ja täyteläisemmäksi, jolloin muodostuu täyteläinen ja nautinnollinen rakenne. Kun suklaa on täysin sulanut ja juoma alkaa saavuttaa halutun paksuuden, lisää vaniljauutetta, joka antaa juomaan syvemmän maun ja ylimääräisen makean nuotin. Vanilja auttaa myös korostamaan suklaan luonnollista rikkautta ja tekee juomasta täydellisen harmonian eri makuista.
Lisää seuraavaksi juomaan hunajaa. Hunaja lisää makeutta ja pehmeyttä, mutta myös hieman kukkaista tai yrttiä, riippuen käytetystä hunajatyypistä. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi, jotta maut sekoittuvat. Lisää sitten ripaus kanelia, joka lisää juomaan lämmittävän ja aromaattisen pohjasävyn. Kanelin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä liika voi luoda liian voimakkaan ja hallitsevan maun, mutta oikealla määrällä se on täydellinen lisä, joka vahvistaa koko juoman kokonaisvaikutelmaa.
Kun kaikki ainekset on sekoitettu keskenään, anna juoman seistä vielä minuutti ja maistaa. Tänä aikana maut voimistuvat ja juoman rakenne tulee entistä täydellisemmäksi. Jos pidät makeammasta tai täyteläisemmästä versiosta, voit lisätä juoman tarjoilussa kerroksen kermavaahtoa, joka antaa juomalle ilmavan ja ylellisen ilmeen. Kermavaahto tasapainottaa juoman vahvuutta ja lisää vieläkin pehmeyttä ja nautintoa.

