Resepti | Verimakkara
Ruoanlaitto | reseptejä

Resepti ja prosessi
3 kg verimakkaraa varten tarvitset:
2,5 litraa vettä
1 litra verta
1 kg ohrarouhetta
500 g savustettua pekonia,
suolaa, pippuria, maustepippuria ja meiramia
300 g sipulia
2 rkl voita
10 m sian suolistoa
Lisäksi voit käyttää myös valmista mausteseosta.
Pese rouhe ja keitä miedolla lämmöllä (älä anna niiden muuttua puuroksi, kun rouhe on paistunut, ne on jäähdytettävä). Ruskista sitten miedolla lämmöllä sipuli ja pekoni kevyesti, jotta kaikki hyvät maut vapautuvat. Lisää rouheisiin hienonnettu sipuli ja voissa kuumennettu laardi. Lisää mausteet ja siivilän läpi siivilöity veri. Täytä siansuolet soseella, sido päät kiinni ja laita suolalla maustettuun veteen. Kätevintä on käyttää makkaratäyttöä sian suolen täyttämiseen . Kuumenna hitaasti 10-15 minuuttia, mutta älä anna kiehua, muuten suolet räjähtävät. Laita makkarat vedestä ottamisen jälkeen vierekkäin jäähtymään.
Kuinka keittää verimakkaroita?
Verimakkaraa kypsennetään porsaan suolessa 20-30 minuuttia. Rapean verimakkaran saamiseksi se on kypsennettävä alhaisessa lämpötilassa, noin 150-175 asteessa. Paista uunissa laittamalla astiaan hieman rasvaa ja vettä höyryn muodostumiseksi. Jos paistat verimakkaroita pannulla, laita makkarat ensin viileään pannulle ja lisää reilu määrä voita tai öljyä. Muista pistää makkaroihin reikiä, muuten ne voivat räjähtää kuumassa pannussa.


Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.