Skip to main content

Resepti | Valerien keksejä

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Valerien keksejä

Tämä resepti yhdistää täyteläisen voin ja sokerin rapeiden mantelien tai hasselpähkinöiden ja makeiden rusinoiden herkästi tasapainoiseen makuun luoden kevyen ja ilmavan herkullisen, joka sopii täydellisesti kahvin tai teen kanssa nautittavaksi. Täydellisesti vaahdotetut munanvalkuaiset antavat keksille ilmavan koostumuksen, kun taas huolellisesti valitut ainesosat lisäävät täyteläisyyttä ja syvyyttä jokaiseen suupalaan.

Ainesosat:

300 g huoneenlämpöistä voita
400 g sokeria
5 rkl kuorittuja ja hienonnettuna manteleita tai hasselpähkinöitä
8 rkl pestyjä, kuivattuja ja hienoksi leikattuja rusinoita
300 g vehnäjauhoja
8 munanvalkuaista

Valmistelu:

Pilko pähkinät ja rusinat varovasti pieniksi paloiksi, jotta ne sekoittuvat tasaisesti taikinaan ja antavat keksille miellyttävän koostumuksen. Ota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja vatkaa se sokerin kanssa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää saatuun massaan hienonnetut pähkinät ja rusinat ja siivilöi jauhot sekoittaen kaikki tasaiseksi taikinaksi.

Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Varmista tämän saavuttamiseksi, että kulho ja vispilä ovat puhtaita ja kuivia, sillä pienikin rasvanpala voi estää munanvalkuaisten vaahdotuksen kunnolla. Lisää vatkatut valkuaiset taikinaan kahdessa osassa nostaen varovasti pohjasta lastalla, jotta ilma pysyy taikinassa ja keksit pysyvät kevyinä ja kuohkeina.

Älä käytä leivinpaperia leivinpaperia valmistaessasi, sillä se voi estää keksien saavuttamasta haluttua rapeutta. Voitele sen sijaan uunipelti reilusti voilla, jotta keksit eivät tartu kiinni ja paistaa kauniisti. Pudota teelusikalla puolen teelusikallisen kokoisia osia taikinasta uunipellille tai käytä pienireikäistä taikina-suutinta tasaisten taikinan osien putoamiseen. Jätä tarpeeksi tilaa annosten väliin, sillä keksit laajenevat huomattavasti paistamisen aikana. Paista keksejä esilämmitetyssä 175-asteisessa uunissa noin 9 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita reunoilta mutta vielä hieman pehmeitä keskeltä. Katso huolellisesti paistamisen aikana, sillä keksit ruskistuvat nopeasti. Tarjoile ne jäähdytettyinä, nauttien niiden rapeasta koostumuksesta ja täyteläisestä mausta.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: simplerecipes.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan