Resepti | Täytetyt munat
Ruoanlaitto | reseptejä

Ainesosat:
6 keitettyä munaa
50 g huoneenlämpöistä voita
1-2 rkl majoneesia
1-2 tl sinappia
suolaa
yrttejä (koristeluun)
Valmistelu:
Aloita tämän ruoan valmistaminen kuorimalla kuusi keitettyä munaa huolellisesti. Kun kaikki munat ovat kauniisti kuorittuja, leikkaa ne tarkalleen kahtia terävällä veitsellä. Tuloksena tulee olla tasaiset ja siistit leikkaukset, jotta munat näyttävät kauniilta myöhemmin. Kun kaikki munat on leikattu, poista keltuainen varovasti kummastakin puolikkaasta varoen vahingoittamasta valkoista osaa. Laita keltuaiset erilliseen kulhoon, jossa ne voidaan käsitellä hienoksi.
Seuraavaksi sinun tulee ottaa 50 grammaa huoneenlämpöistä voita. Voin tulee olla pehmeää, jotta se voidaan helposti sekoittaa muiden ainesten kanssa. Kun voi on tarpeeksi pehmeää, lisää se munankeltuaisten joukkoon ja aloita molempien ainesten sekoittaminen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi voit käyttää siivilää tai hienoa raastetta, jonka läpi voit puristaa sekä munankeltuaiset että voin. Näin varmistetaan, että seos pysyy tasaisena ja paakuttomana, mikä on tärkeää, jotta täyte on suussa sulava ja kermainen.
Kun voi ja munankeltuaiset ovat sekoittuneet tasaisesti, on aika lisätä majoneesi. Määrä riippuu hieman henkilökohtaisista mieltymyksistä – jos haluat kermaisemman ja pehmeämmän koostumuksen, lisää noin 1-2 ruokalusikallista majoneesia. Jos haluat hieman kuivemman koostumuksen, voit rajoittaa itsesi yhteen lusikkaan. Lisää majoneesin lisäksi sinappia - voit myös vaihdella määrää sen mukaan, kuinka mausteisesta mausta pidät. Sinappi lisää täytteelle herkkää ripaus, joka sopii täydellisesti kananmunien miedon maun kanssa.
Kun kaikki ainekset on sekoitettu keskenään, mausta seos suolalla. Tässä vaiheessa on tärkeää maistaa ja lisätä suolaa juuri sen verran, että täytteen tasapaino on täydellinen – ei liian suolaista, mutta ei myöskään liian mietoa. Kun täyte on valmis, voit täyttää sen kahdella eri tavalla. Voit laittaa seoksen letkupussiin, jonka avulla voit täyttää munanvalkuaisen puolikkaat kauniisti ja tasaisesti ja luoda samalla visuaalisesti esteettisen lopputuloksen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tavallista lusikkaa kauhaamaan täytteen munanvalkuaisiin. Tämä on yksinkertaisempi ja nopeampi menetelmä, mutta myös tehokas. Lopuksi, kun kaikki valkuaiset on täytetty täytteellä, on jäljellä enää yksi vaihe – koristelu. Tähän sopivat erilaiset yrtit, kuten tilli, persilja tai ruohosipuli, jotka tuovat ruokaan raikkautta ja antavat silmää miellyttävän vihreän sävyn.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

Online-lehti
Scandinavian HOME
- vuodesta 2015 -
Online-lehti
Scandinavian HOME
Jos haluat julkaista mainoksen,
ota meihin yhteyttä