Skip to main content

Resepti | Sillipasta

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Sillipasta

Ainesosat:

400 g sillifileitä
2 munaa
80 g voita
90 g hapan omena (vihreä)
90 g sipulia
Valkoinen sokeri 1 rkl
1 rkl etikkaa 9%

Valmistelu:

Aloita keittämällä munia kiehuvassa vedessä tasan kahdeksan minuuttia saadaksesi ihanteellisen koostumuksen, jossa keltuainen on kiinteää mutta ei liian kuivaa. Kun munat ovat kypsiä, laita ne heti kylmään veteen ja anna jäähtyä. Tämä jäähdytysprosessi ei ainoastaan auta alentamaan lämpötilaa, vaan myös helpottaa munien kuorimista. Kun munat ovat jäähtyneet riittävästi, aloita niiden kuoriminen huolellisesti, jotta munat pysyvät ehjinä ja niiden pinta on sileä ja tasainen.

Kun munat jäähtyvät, valmista muut tarvittavat ainekset. Ota yksi keskikokoinen sipuli ja leikkaa se ohuiksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi seuraavaksi omena. Omena tuo ruokaan tuoreutta ja lievää makeutta, mikä tasapainottaa muiden ainesten makuja. Poimi sitten sillifilee. Sen tulee olla korkealaatuista ja hyvin puhdistettua, jotta ei-toivotut luut tai ylimääräinen suola ei pääse lopulliseen seokseen. Leikkaa sillifile pienemmiksi paloiksi, jotka sopivat blenderiin lisättäväksi. Nyt kun kaikki ainekset on valmistettu, aloita niiden yhdistäminen. Laita kuoritut munat, hienonnettu sipuli, viipaloitu omena ja hienonnettu sillifile blenderiin. Lisää myös muutama ruokalusikallinen voita, joka antaa seokselle täyteläisyyttä ja pehmeyttä. Voin tulee olla huoneenlämpöistä, jotta se sekoittuu tasaisesti muiden ainesten kanssa.

Lisää seuraavaksi pieni määrä sokeria, joka tasapainottaa silakan suolaisuutta ja korostaa omenan makeutta. Lisää sitten etikka. Etikka lisää hieman happamuutta, mikä lisää makujen harmoniaa ja pitää ruuan miellyttävän tuoreena. Aseta tehosekoitin keskinopeudelle ja anna kaikkien ainesten sekoittua tasaiseksi massaksi. Päätavoitteena on kermainen ja yhtenäinen seos, joka muistuttaa rakenteeltaan pasteetta. Varmista sekoittaessasi, että kaikki ainesosat ovat kunnolla integroituneet ja ettei mikään aineosa dominoi muita liikaa.

Kun seos on valmis, poista se varovasti tehosekoittimesta ja laita sopivaan astiaan. On tärkeää käyttää astioita, jotka säilyttävät seoksen muodon ja auttavat säilyttämään oikean koostumuksen jäähtyessään. Kun kaikki on kauniisti järjestetty astiaan, peitä se ja laita jääkaappiin. Anna astian jäähtyä ja sulaa jääkaapissa, jotta maut ehtivät kehittyä täysin ja seos saa lopulta halutun koostumuksen. Kun olet valmis tarjoilemaan, ota se jääkaapista ja aseta se leipäviipaleille. On suositeltavaa käyttää tummaa leipää, joka lisää kontrastia ja makua. Tarjoile marinoidun punasipulin kanssa, joka lisää väriä ja hieman kirpeää vivahdetta, joka täydentää täydellisesti pasteen kermaista ja täyteläistä makua.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: freepik.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan