Resepti | Rapeaa uunissa paistettua broileria rosmariinilla ja sitruunalla
Ruoanlaitto | reseptejä

Ainesosat:
1 kokonainen kana (noin 1,5 kg)
2 oksaa tuoretta rosmariinia
3-4 valkosipulinkynttä
1 sitruuna (viipaloitu tai puolitettu)
50 g sulatettua voita tai oliiviöljyä (noin 3 ruokalusikallista)
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 sipuli (valinnainen, leikattu viipaleiksi)
Valmistelu;
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese kana ja taputtele kuivaksi talouspaperilla ja aseta sitten broilerin rintapuoli ylöspäin uunivuokaan. Voitele kana sisältä ja ulkoa sulatetulla voilla tai oliiviöljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla, hiero mausteita varovasti joukkoon. Täytä kanan sisäpuoli rosmariinin oksilla ja valkosipulinkynsillä ja lisää sitruunan siivut tai puolikkaat tuoreen maun saamiseksi. Halutessasi voit lisätä uunivuoan pohjalle myös sipuliviipaleita, jotka lisäävät mehusuutta kypsyessään. Laita kana esilämmitettyyn uuniin ja paista 200 asteessa noin 1,5 tuntia. Keskimäärin kuluu 20 minuuttia per kilo kanaa, mutta kypsennysaika riippuu kanan koosta ja uunista. Kultaisen ja rapean lopputuloksen saavuttamiseksi kaada uunivuokaan kertynyt neste kanan päälle 20-30 minuutin välein.
Kana on valmista, kun reiden paksuimman kohdan sisälämpötila on noin 75 astetta tai kun reisimehut valuvat kirkkaaksi lävistettynä. Ota kana pois uunista ja anna sen levätä 10–15 minuuttia ennen leikkaamista, jotta mehut jakautuvat tasaisesti. Koristele rosmariinin oksilla ja tarjoa suosikkilisustesi kanssa.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.