Skip to main content

Resepti | Pizza kastike

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Pizza kastike

Runsas tomaattipizzakastike valmistetaan kypsentämällä miedolla lämmöllä, kunnes siitä tulee paksumpaa ja kiiltävää. Se on helppo tehdä ja sopii täydellisesti pizza-iltaan.

Koostumus
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 x 400 g tölkkiä hienonnettuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyreetä
1 laakerinlehti
2 rkl kuivattua oreganoa
2 tl ruskeaa sokeria
1 pieni nippu basilikaa hienonnettuna

Valmistelu
Kuumenna öljy kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää sipuli ja ripaus suolaa. Paista varovasti 12-15 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmennyt ja muuttunut läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja paista vielä minuutti. Kaada joukkoon tomaatit ja soseuta laakerinlehden, oreganon ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Hauduta kantta ilman kantta 30–35 minuuttia tai kunnes se on paksuuntunut ja haihtunut. Saadaksesi todella tasaisen kastikkeen, sekoita vatkaimella.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan