Resepti | Miljonääri kakku
Ruoanlaitto | reseptejä

50 g (1/4 kuppia) sokeria
175 g (1 + 1/3 kuppi) tavallisia jauhoja
ripaus suolaa
200 g (2/3 kuppia) kondensoitua maitoa
125 g (1/2 kuppia) voita
125 g (2/3 kuppia) sokeria
2 rkl kultaista siirappia
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
200 g laadukasta maitosuklaata
Valmistelu:
Kakun pohja:
Voitele ja vuoraa uunivuoka ja esilämmitä uuni 180 asteeseen Vatkaa voi ja sokeri vatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää suola. Sekoita, kunnes muodostuu taikina. Painele taikina tasaisesti valmistettuun vuokaan ja pistele haarukalla kauttaaltaan. Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on vain kullanruskea. Jäähdytä kokonaan.
Karamelli:
Laita kaikki ainekset isoon kattilaan miedolla/keskilämpöisellä lämmöllä. Sekoita, kunnes kaikki on liuennut, ja kiehauta sitten. SEKOITA usein ja voimakkaasti. Kun se on kiehunut, sekoita jatkuvasti, jotta se ei tartu ja pala kattilan pohjalle/reunoille Kun se on paksua ja vaalean karamelliväristä tai saavuttaa 107°C, poista se lämmöltä ja jatka sekoittamista minuutin tai kaksi. Kaada karamelli keksipohjan päälle, levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä kokonaan.
Suklaan lisääminen:
Riko suklaa lasikulhoon. Sulattaaksesi liedellä, aseta kulho kevyesti kiehuvan vesipannun päälle ja sekoita, kunnes se on sulanut. Sulattaaksesi mikroaaltouunissa, lämmitä 10 sekunnin välein sekoittaen hyvin joka kerta, kunnes kaksi kolmasosaa on sulanut. Sekoita sitten hyvin, kunnes se on täysin sulanut. Kaada sulatettu suklaa karamellin päälle ja tasoita puulusikan takaosaa käyttämällä.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.