Skip to main content

Resepti | Mehukas uunipaisti valkosipulilla ja yrteillä

Ruoanlaitto | reseptejä
Mehukas uunipaisti valkosipulilla ja yrteillä

Ainesosat:

1 kg porsaan niskakyljystä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta rosmariinia (silputtuna)
1 rkl tuoretta timjamia (silputtuna)
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl sinappia
2 rkl hunajaa
1 dl lientä

Valmistelu:

Hienonna valkosipuli ja sekoita siihen oliiviöljy, hienonnettu rosmariini, timjami, paprika, suola ja pippuri. Levitä lihapala sinappilla ja hunajalla ja hiero sitten mausteseoksella. Anna lihan marinoitua vähintään tunnin ajan. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja laita liha uunivuokaan. Kaada liemi pannulle ja kypsennä 1,5–2 tuntia, loistaen silloin tällöin lihan päälle muodostuneella liemellä. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen viipalointia ja tarjoile paistettujen vihannesten tai tuoreen salaatin kanssa.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan