Resepti | Marinoitua paistettua silliä
Ruoanlaitto | reseptejä

Ainesosat:
500 g fileoitua silliä
2 isoa munaa
2 dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
Marinadi:
1 litra vettä
2 sipulia
10 jyvää mustapippuria
2 laakerinlehteä
2 rkl 30 % etikkaa
2 rkl sokeria
Rokotus:
Sillifileiden valmistus alkaa kastamalla fileet ensin jauhoon ja sitten vatkattuun munaseokseen. Seuraavaksi fileet tulee laittaa kuumalle pannulle, jossa ne paistetaan öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. On tärkeää, että kala kypsennetään perusteellisesti, jotta saadaan mukava rapeus. Kun fileet on paistettu, ripottele niihin suolaa – tämä pieni temppu auttaa välttämään suolan lisäämistä marinaadiin myöhemmin. Samanaikaisesti voit aloittaa marinadin valmistuksen, joka antaa ruoalle erityisen maun. Tätä varten laita kuoritut ja viipaloidut sipulit kattilaan, lisää pippurit, laakerinlehti ja sokeri.
Veden lisäämisen jälkeen seosta kuumennetaan kiehuvaksi. On tärkeää maistaa marinadia – voit tarvittaessa lisätä sokeria tai suolaa oikean tasapainon saavuttamiseksi. Kun marinadi on riittävän maustettu, lisätään etikkaa, joka antaa ruoalle hieman happamuutta. Kattila otetaan pois lämmöltä ja marinadin annetaan jäähtyä hieman ennen kuin se kaadetaan paistettujen silakkafileiden päälle. Jotta ruokalajin maku kehittyy täysin, on tärkeää antaa fileiden olla jääkaapissa vähintään yön yli. Halutessasi voit lisätä marinaadiin lisää suolaa, mutta se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.