Resepti | Luumukakku
Ruoanlaitto | reseptejä

Tämä kakku on loistava, koska sen pehmeä ja mehukas rakenne yhdistettynä makeisiin luumuihin ja rapeisiin mantelihiutaleisiin tarjoaa upean makuelämyksen. Luumujen sijaan voit käyttää myös omenoita tai nektariineja, jotka tuovat kakkuun hieman erilaisen mutta yhtä herkullisen vivahteen. Lisäksi tämä kakku sopii erinomaisesti erilaisiin juhliin ja on loistava jälkiruoka tarjottavaksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Koostumus
225 g voita
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 munaa
2dl kuumaa vettä
50 g mantelihiutaleita
Valmistelu
Leikkaa luumut puoliksi, poista kivet ja viipaloi. Sulata voi. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen jokaisen munan jälkeen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele luumuviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle mantelihiutaleita. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.