Skip to main content

Resepti | Lohi keitto

Ruoanlaitto | reseptejä
Lohi keitto

Ainesosat:

500 g lohifileetä (kuorineen)
1 keskikokoinen porkkana
1 sellerin varsi
1 peruna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 litraa kalalientä (tai vettä)
1 laakerinlehti
1 tl suolaa (tai maun mukaan)
½ tl mustapippuria
1 rkl öljyä
200 ml kermaa (valinnainen jos haluat kermaisen keiton)
Kourallinen tilliä (silputtuna)
Sitruunaviipaleita tarjoiluun

Valmistelu:

Valmistele vihannekset: Leikkaa porkkanat, selleri, perunat ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli hienoksi. Kypsennys: Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti pehmeiksi. Liemen valmistus: Lisää kattilaan perunat, porkkanat, selleri ja kalaliemi. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lohen lisääminen: Leikkaa lohifilee pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Keitä vielä 5–7 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja alkaa hajota. Maku: Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat kermaisen keiton, lisää kerma ja kuumenna vielä muutama minuutti. Tarjoile: Lisää tarjolle tuoretta tilliä ja muutama sitruunaviipale tuoreuden lisäämiseksi.

KODINUNELMAT

KODINUNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODINUNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan