Resepti | Kotitekoinen pulla
Ruoanlaitto | reseptejä

600 g jauhoja
2,5 dl maitoa
35 g puristettua hiivaa
75 g voita
1 dl sokeria
1 muna
ripaus suolaa
Valmistelu
Lisää haaleaan maitoon sokerilla laimennettu hiiva ja enintään puolet jauhoista. Sekoita ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä, kunnes taikinan pinnalle ilmestyy pieniä kuplia. Sekoita kohonneen taikinan joukkoon suola, kardemumma, jäähtynyt sulatettu voi, vatkatut munat ja loput jauhot. Vaivaa, kunnes saat tasaisen, kiiltävän taikinan, joka irtoaa käsistäsi ja kulhosta. Laita taikina taas lämpimään paikkaan kohoamaan. Kun taikina on kohonnut, muotoile sämpylöitä. Voit tehdä tämän katkaisemalla taikinasta palan (noin pienen kananmunan kokoinen), aseta se kevyesti jauhotetulle työtasolle ja aseta kämmen sen päälle kuvun muotoon (kuten tietokoneen hiirtä pitäen, mutta taikinapala jää kämmenen alle).
Tee nyt kämmenelläsi pieniä, kiinteitä ympyröitä työtasolle ja paina sämpylää kevyesti, kunnes taikinapalasta on muodostunut mukava, sileä sämpylä. Laita pullat uunipellille ja anna kohota uudelleen. Voitele ne maidolla tai kananmunalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita. Ota pullat uunista ja anna jäähtyä talouspaperin alla. Leikkaa jäähtyneistä sämpylistä pala irti, täytä kermavaahdolla ja laita leikattu pala varovasti päälle.
Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODIN UNELMAT
Täydellinen koti, täydellinen elämä
Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.
KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.