Skip to main content

Resepti | Kaukasialainen shashlik

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Kaukasialainen shashlik

Ainesosat:

1 kg naudanlihaa (esim. kaula tai sisäfilee)
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
2 rkl etikkaa (punaviinietikka tai omenaviinietikka toimii hyvin)
3 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta (valinnainen)
1 punainen paprika (valinnainen)
Tuoreita yrttejä (persiljaa tai korianteria, tarjoiluun)

Valmistelu:

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi (noin 3-4 cm). Hienonna sipuli ja valkosipuli hienoksi ja laita ne isoon kulhoon. Lisää sitruunamehu, etikka, oliiviöljy, timjami, rosmariini, suola, mustapippuri ja chilijauhe. Sekoita kaikki hyvin. Lisää liha ja sekoita niin, että kaikki palat ovat tasaisesti marinadissa. Anna lihan marinoitua vähintään 3-4 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa. Kuumenna grilli korkeaan lämpötilaan. Pujota liha vartaalle ja laita grilliin. Grillaa lihaa noin 10–15 minuuttia välillä käännellen, kunnes se on kypsää ja pinta on hieman ruskea. Jos käytät puulastuja, lisää muutama puupala savustaaksesi lihaa, jotta se lisää makua. Tarjoa shashlik tuoreiden yrttien ja esimerkiksi tuoreen salaatin tai grillattujen vihannesten kera.

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan