Skip to main content

Resepti | Kanaa valkosipulilla ja basilika-tomaattikastikkeella

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Kanaa valkosipulilla ja basilika-tomaattikastikkeella

Ainesosat:

2 isoa broilerin filettä
1 nippu tuoretta basilikaa
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
200 g tomaattipyreetä
suolaa ja pippuria
1/4 dl oliiviöljyä ja vähän voita

Valmistelu:

Aloita lämmittämällä pannu keskilämmöllä niin, että se on tarpeeksi kuuma, mutta ei liian paahtava. Lisää pannulle hieman öljyä ja nokare voita – nämä ainesosat antavat ruoalle täyteläisen ja pehmeän maun ja lisäävät samalla hieman kermaisuutta. Odota hetki, kunnes öljy ja voi ovat sulaneet lämmössä ja alkavat kiehua hieman, mikä osoittaa, että ne ovat valmiita lisäämään muut ainekset.

Leikkaa samalla tomaatit lohkoiksi, jotta ne kypsyvät pannussa nopeammin ja tasaisemmin. Tomaattien leikkaaminen oikean kokoisiksi auttaa niistä vapauttamaan mehunsa, joka sekoittuu muiden ainesten kanssa ja antaa annokselle syvän maun. Pilko myös valkosipuli hienoksi, sillä valkosipulin palasten on lisättävä ruokaan makua olematta liian hallitsevia.

Lisää leikatut tomaattisektorit ja hienonnettu valkosipuli kuumalle pannulle, jossa öljy ja voi ovat jo lämmenneet. Kuumenna näitä aineksia kattilassa ajoittain sekoittaen, kunnes tomaatit alkavat pehmetä ja valkosipuli muuttuu kullanruskeaksi. Keitä, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja mehukkaita, jolloin muodostuu runsas pohja muulle astialle. Tässä vaiheessa tomaatit ja valkosipuli alkavat vapauttaa aromeja, jotka täyttävät keittiön syvällä ja herkulliselta tuoksulla.

Kun tomaatit ovat pehmenneet, lisää pannulle tomaattipyre. Tämä tiivistetty ainesosa syventää tomaatin makua ja antaa ruoalle täyteläisyyden ja intensiivisyyden. Lisää myös suolaa ja mustapippuria maun mukaan – nämä klassiset mausteet auttavat tuomaan esiin kaikkien ainesosien luonnolliset maut. Kuumenna seosta vielä noin 10 minuuttia, jotta maut sekoittuvat. Tänä aikana koko seos muuttuu tasaiseksi ja maut voimistuvat entisestään.

Lisää nyt kanafilee pannulle. Valitse mahdollisuuksien mukaan ohut broilerin filee, jotta se kypsyy tasaisesti ja pysyy mehukkaana. Peitä kana tomaattikastikkeella ja anna hautua keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Tällä kertaa kana imee kaikki tomaattikastikkeen täyteläiset maut ja tuloksena on mureaa ja mehukasta kypsennettyä lihaa. Kanan hauduttaminen tomaattikastikkeessa tekee ruoasta erityisen maukkaan, sillä mehukas kana täydentää tomaatin ja valkosipulin syvyyttä.

Silppua lopuksi tuore basilika hienoksi. Lisää basilika seokseen juuri ennen tarjoilua säilyttääksesi sen kirkkaan vihreän värin ja tuoreen maun. Basilika lisää ruokaan keveyttä ja tuoksua tasapainottaen tomaatin täyteläisyyttä ja valkosipulin lämpöä.

Tarjoa tämä ruoka pastan tai riisin kera – molemmat sopivat täydellisesti täyteläiseen kastikkeeseen ja antavat annokselle runsaamman pohjan.

Teksti/design: KODIN UNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: pinchofyum.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan