Skip to main content

Resepti | Juustorullat

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Juustorullat
Koostumus

0,5 kg juustoraastetta
1 kananmuna sivelemiseen
Seesaminsiemeniä

Helppoa hiivataikinaa
0,5 l maitoa
800 g jauhoja
120 g sokeria
120 g voita
paketti kuivahiivaa (12 g)
suolaa


Valmistelu
Esikohotettu hiivataikina. Kuumenna maito noin 50 asteeseen. Lisää kulhoon sokeri ja puolet kuivahiivaan sekoitettuista jauhoista. Sekoita ja anna kohota liinan alla 20 minuuttia. Lisää sitten suola maun mukaan, loput jauhot ja sulatettu voi. Vaivata. Ripottele päälle jauhot ja anna kohota lämpimässä liinan alla. Tunnin kuluttua taikina on noin kaksinkertaistunut.

Rullaa taikina nyt ohuemmaksi, ripottele päälle juustoa ja rullaa. Leikkaa 2 cm paloiksi. Voitele pinta kananmunalla (vatkatulla) ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan