Skip to main content

Resepti | Hunajakakku - gluteeniton

Ruoanlaitto | reseptejä
Resepti | Hunajakakku - gluteeniton

Kokeilimme pitkään etsiessään uutta modernia "sokeritonta" ja gluteenitonta hunajakakkua. Testasimme tuloksia epäilijöiden ja isokokoisten herkkusuun kanssa, ja nyt uskallamme paljastaa muutoksen myös sinulle – kakun makealla taatelitaikinalla ja hunajanmakuisella kermalla herkullisilla rapeilla viikunansiemenillä. Kotimaiset raakatattarijauhot tuovat täyteläisyyttä ja vahvuutta rakastetun klassikon uuteen makuvalikoimaan.

Ainesosat:

Taikina:
200 g kivettömiä kuivattuja taateleita
200 g kuivattuja viikunoita (käytin pehmeämpiä)
3-4 dl vettä (riittävästi peittämään hedelmät)
(1 rkl balsamiviinietikkaa)
0,5 tl suolaa
150 g voita
3 kananmunaa (koko L)
190 g raakatattarijauhoa (~3 dl)
1,5 tl leivinjauhetta

Kerma:
600 g + 400 g smetanaa (20 % rasvaa)
110-120 g hunajaa
Pekaanipähkinät halutessasi

Valmistelu:

Ota pienempi kattila ja keitä kuivatut hedelmät veden kanssa pehmeiksi (noin 20 minuuttia). Kuumenna kohtalaisella lämmöllä ja kannen alla, jotta nestettä säilyy oikea määrä. Kaada sitten tehosekoittimeen, lisää suola ja voi ja soseuta tasaiseksi ja kermaiseksi. Lisää halutessasi hapan balsamiviinietikkaa maun saamiseksi. Jäähdytä kerma kädenlämpöiseksi ennen kananmunien lisäämistä. Sekoita sitten kananmunien kanssa kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe kulhossa, lisää tehosekoittimen sisältö ja sekoita tasaiseksi. Levitä saatu pehmeä taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille (mitä ohuemmaksi voit rullata, sitä maukkaampi kakku on). Paista 180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Jäähdytä ja jaa palat kuuteen yhtä suureen osaan, joiden mitat vastaavat syvän muotin, jossa annat kakun kypsyä. Tee muruja epätasaisista reunoista koristelemaan kakun pintaa. Yhdistä hunaja 600 g:aan smetanaa, sekoita valitsemasi makeuden kermaan. Lisää ensin pala kakkua, sitten maustettu smetana. Jatka kunnes kaikki kerrokset ovat peittyneet, jättäen loput smetanaa viimeiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle loput kakkumurut ja halutessasi paahdettuja pähkinöitä. Säilytä kakkua jääkaapissa vähintään 8 tuntia; maku paranee ja kakku on helpompi leikata.

Teksti/design: artisanhoney.ee | S.Heinmets, J.Gotta | Kuvat: valentinascorner.com

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan