Fenkoli on sekä maku- että lääkeyrtti
Puutarha

Mikä on fenkoli?
Fenkoli kuuluu porkkanaperheeseen, vaikka se ei ole juurikasvi. Sen pitkien varsien pohja kietoutuu yhteen muodostaen paksun, terävän sipulin, joka kasvaa maan yläpuolella. Sipulin yläpuolella, varren päissä, sillä on vaaleat höyhenmäiset lehdet, jotka muistuttavat tilliä. Kun fenkoli menee siemeneksi, se tuottaa myös pieniä keltaisia kukkia lehtien väliin. Sen jokainen osa on syötävää, sipulista kukkiin, ja sitä voidaan syödä sekä raakana että kypsennettynä.
Vaikka varret ja lehdet ovat syötäviä, fenkolireseptit vaativat useimmiten sipulia. Raaka, sen rapea rakenne muistuttaa selleriä ja raikas lakritsin maku. Se karamellisoituu paistettaessa ja saa makeamman maun ja herkän, suussa sulavan koostumuksen.
Ja sanoinko, että sillä on myös kaikenlaisia terveyshyötyjä? Se on vähän kaloreita, mutta runsaasti ravintoaineita, kuten kuitua, kaliumia ja C-vitamiinia muutamia mainitakseni.