Skip to main content

Sisätiloissa vanha puuhella ja sen huolto

Maalaiskodit | talot
Sisätiloissa vanha puuhella ja sen huolto

Lucky on se, jolla on kotona vanha puuhella, joka tarjoaa lämmön lisäksi myös esteettistä nautintoa. Vanha takka on todellinen omaisuus, jolla on ajaton paikka kodin sisustuksessa. Puuhella on nykyäänkin erittäin käytännöllinen: se lämmittää nopeasti, mahdollistaa ruoan kypsennyksen ja leipomisen uunissa, samalla kun se on energiatehokas ja riippumaton sähköstä tai kaasusta. Jos etsit ideoita, löydät varmasti inspiraatiota täältä. Ja niille, joilla on jo vanha puuhella, on hyvä tietää, että on olemassa muutamia yksinkertaisia mutta tehokkaita huoltovinkkejä, joilla varmistetaan, että kiukaan tumma väri kestää pitkään.

Valuraudan käsittely oluella:

Kun tuli on sammunut kiukaan alta, odota, kunnes rauta on vielä niin kuuma, että voit melkein pitää kämmenen siinä hetken, sitten kaada raudalle hieman olutta ja hiero tasaisesti harjalla (ts. pese oluella ja harjalla). Koska silitysrauta on vielä melko kuuma, olut alkaa kuplia, kun se kaadetaan raudan päälle, ja harjalla hankaamalla se haihtuu nopeasti jättäen raudalle kauniin mustan värin. Koska liesi ei ole enää liekehtivä, harjalle ei tapahdu mitään, se ei pala, se voi vain likaantua. Jos esimerkiksi seuraavana päivänä lämmität kiukaan uudelleen, kuumin alue alkaa taas muuttua valoisiksi, mutta jos sitä jatkuvasti käsitellään oluella jokaisen lämmityskerran jälkeen, kiuasrauta pysyy kauniin pimeänä melko pitkään.

Yksi 0,5 l olut riittää useampaan pesuun. Jatkossa puhtaan ja tumman pinnan ylläpitämiseksi sinun tulee pestä oluella toistaen sitä ajoittain tarpeen mukaan. Ja varoitus: jos rauta on liian kuuma, olut haihtuu liian nopeasti ja voi aiheuttaa ruskeita, palaneita reunoja. Ne voidaan kuitenkin helposti poistaa teräsharjalla. Sekä pesun aikana että silitysraudan lämmetessä seuraavan lämmityksen yhteydessä esiintyvä haju on täysin siedettävä - hieman palaneen leivän haju. Joidenkin mielestä se saattaa olla epämiellyttävää, toisille ei, mutta se ei pysy keittiössä ikuisesti.

Mikä on helpoin tapa saada vanha rasva pois liedeltä?

Saippuavilla on erittäin tehokas rasvaa ja muuta vanhaa likaa liedellä vastaan - sitä pitäisi olla tällä virolaisella nimellä kotitalous- ja talouskemikaaleja myyvistä liikkeistä, nämä tummanharmaat, karkeat räkäpalat, ikäänkuin tehty uskomattoman hienosta langasta, kyllästetty jollain saippuamaisella aineella; Kasta kevyesti veteen ja hankaa (se alkaa hieman vaahtoamaan). Ole varovainen maalattujen pintojen kanssa, sillä maali saattaa irrota, jos hankaat liian kovaa. Sopii myös kattiloihin, pannuihin jne. puhdistukseen, paitsi teflonpinnat. Puhdistetut pinnat on sen jälkeen huuhdeltava puhtaalla vedellä.

Teksti/design: KODINUNELMAT | S.Heinmets, J.Gotta | Valokuvat: historiskahem.se

Täällä on vielä paljon mielenkiintoista luettavaa!

KODINUNELMAT

KODIN UNELMAT

Täydellinen koti, täydellinen elämä

Jos haluat julkaista mainoksen, ota yhteyttä meihin.

KODIN UNELMAT tuo sinulle inspiroivia kodin sisustusratkaisuja, moderneja sisustustrendejä sekä ajankohtaisia uutisia muotoilun ja arkkitehtuurin maailmasta. Täältä löydät myös herkullisia reseptejä, käytännöllisiä kauneusvinkkejä, puutarhasuunnitteluvinkkejä ja matkailuideoita.

Jatka lukemista
Ideat ja inspiraatio eivät lopu koskaan